Menu
Gildia Pióra na Patronite

Beztroska

Białe kwiatki wpleść we włosy,
sunąć dłońmi po źdźbłach traw.
Malować świat odmienny, piękniejszy,
niby nowy, co otaczał nas od lat.
Przetrzeć oczy, wodą w twarz chulusnąć
i dostrzec, że za oknem
jest coś ciekawszego
niż ekran czy lustro.
Rozmarzyć się za wsze czasy, spoglądając w błękitną głębię wszechświata, nie zrażać się deszczem
i na snopek siana wdrapać.
Posiedzieć nad wartką rzeczką,
psa za uchem podrapać,
by później śnić spokojnie,
złych myśli z wieczora nie łapać.

10 909 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!