Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biała ściana w koślawe wzory
Dwa stare krzesła i krzywy stół
Kromka chleba i smalec w słoiku
Myśl kurzem pokryta
Ona i On
Ona z siatką zmarszek na twarzy
On z siwą skronią i taką brodą
Pod nogami leży wyleniały kot
Z radia snuje się tępy głos
Ona i On
Ona w szarej bluzeczce
On w koszuli w kratkę
Od pół wieku na ścianie wisi ich portret
I tylko kot co jakiś czas miejsce zmienia
Ona i On
Ona wpatrzona w siną dal
On wciąż wpatrzony w jej oblicze
Ona z luką w pamięci
Z Alchaimerem pod pachą
On obok niej, wciąż i bez przerwy
Ona i On
Ona za chwilę odejdzie
Zostanie tylko On i kot
..........
On i kot
........
Kot

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!