Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ona

bezpiecznie schowana przed światem
naprzeciw zimnego pieca
znowu siedzi nago na krześle

zatapiając wzrok w odstającej klepce
przemoczonego parkietu
zbyt dobrze wie

ile dumy pozostało
w jej milczeniu

jest bogiem
był wszystkim

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    26 August 2015, 09:09

    Bardzo dziękuję.

  • Cris

    25 August 2015, 23:22

    świetny wiersz.
    pozdrawiam.

  • silvershadow

    31 July 2015, 09:43

    Mario - To dla mnie wielki komplement. Aż nie wiem, co powiedzieć. Bardzo mi miło.
    Karolino - Lubię pozostawić pewną przestrzeń. Cieszę się, że zajrzałaś.
    Sebastianie - Dziękuję Ci za budującą opinię.

    Pozdrawiam Was życząc miłego dnia.

  • Vergil

    30 July 2015, 21:36

    Pełne uznanie dla autora.
    Napisane tak jakby z odbicia, z drugiej strony, które mimo pęknięć, wyraźnie się czyta.
    Bardzo dobre.

  • Lydia

    30 July 2015, 21:15

    Przepiękny..
    Wyjątkowo lubię Twoje wiersze. Czekam na następny.
    Spokojnej nocy.