Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gazeta na przystanku

Bal emerytów
na stole
galaretka się trzęsie
w rezonansie
kęs po kęsie
znika w gębie

W kraciastej marynarce
zasuszony starzec
patrzy grzesznie

Zadek
pośladek
mlaśnięcie

Bal emerytów
to wspaniałe przyjęcie
muzyka gra
w sercu lęgnie się żal
za czasem przeszłym
któremu na imię
dwadzieścia lat.

Bal emerytów - każdy
z nas
kiedyś
tam będzie...

Marka

128 107 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • motylek96

    28 August 2010, 12:16

    wiersz świetny
    ale ten bal to niekoniecznie fajny...

  • Przemio

    28 August 2010, 11:36

    jeżeli dożyjemy ; D