Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aurelia

Aurel, malutka
zamknij swe oczka
i śpij
słyszysz jak pada?
nie płacz już moja Aurel
nie płacz
ja płaczę

ślicznie wyglądasz Aurelio-mówią
ale ona nie wie jak wygląda

nie wie jaki ma niebo kolor
czerwień nie jest czerwienią
pszczoła to słowo
Aurel...

i zamknęła swe blade oczy, mała Aurelia
z wiarą jaką posiada tylko dziecko
że może jutro
zobaczy jak wygląda
niebo
nim do niego trafi

2902 wyświetlenia
21 tekstów
2 obserwujących
  • oliann

    22 June 2010, 21:42

    Dziękuje bardzo :-)

  • motylek96

    21 June 2010, 22:35

    ..smutny i nostalgiczny wiersz