Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śpij...

A teraz śpij,
zamknij swe oczka,
niech osłoni je otoczka
mgiełką snu.

Zaśnij już
choć na chwileczkę,
opowiem Ci bajeczkę,
zostanę tu.

Pogrąż się w snu objęcia,
niech wyobraźni zaklęcia
wywołają Cię już,
nie odejdę.

Za rękę znów potrzymam,
w towarzystwa dotrzymam,
w fantazji świecie
...będę tu.

Ciii...

147 706 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • 23 April 2012, 08:39

    ...i szerszenie w opierzenie! xD

    Pozdraw!am ~Pan_Pardon

  • LiaMort

    22 April 2012, 23:57

    Eh, ale nie ma kto pobujać w tej "kołysce", więc pewnie kolejnej nie będzie.
    Dobranoc.
    Bajkowych nocy i wyobraźni snów.

  • LiaMort

    22 April 2012, 23:49

    A można, więc dobranoc. ;)

    ok. ;)
    <eh uwielbiam kołysanki.>

  • LiaMort

    22 April 2012, 20:39

    Michale śpiewaj jeśli chcesz. ;)
    Asiu bo o to chodziło. ;)

  • słoneczniki

    22 April 2012, 20:06

    Urocze słowa... emanują ciepłem i bezpieczeństwem...

  • zugimihau

    22 April 2012, 18:52

    będę dziecku swojemu śpiewał na dobranoc;) chociaż nie wiem czy z moimi zdolnościami to dobry pomysł:)