Menu
Gildia Pióra na Patronite

O dziewczynce, która pisała pamiętniki

Anno
dostałaś pierwszy pamiętnik
kiedy miałaś trzynaście lat
oprawa w biało-czerwoną kratkę
z małym zamkiem na kluczyk
Anno twoja podróż
zaczęła się z pierwszymi kroplami atramentu

Anno
ostatnie litery zapisane w pośpiechu
rozlane na żółtych kartkach
pierwszego sierpnia nad rankiem
tego samego dnia kiedy wybuchnęło powstanie
ty zniknęłaś na zawsze
a twoje słowa zostały
wryte w serce i pamięć

***

Dziewięćdziesiąt jeden lat temu urodziła się Anna Frank.

1862 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!