Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioły

Anioły są wśród nas, rzadko się ujawniają,
Ludzie ich nie zauważają, choć każdego dnia je mijają
owiane tajemnicą swojego istnienia,
są nawet wtedy, kiedy życie się zmienia.
Anioły zmieniają każdy ból w radość istnienia,
nawet wielkie cierpienia zamieniają w radości
jednym dotknięciem swojej dobroci,
ocierają morze łez po policzkach spływających.
są iskierkami nadziei przygasających.
Ich skrzydła są balsamem serc cierpiących
Na to też mają serce dobre i ciepłe.
lecz tylko jeden Anioł potrafi upiększać świat,
jego Uśmiech jest wspanialszy niż jakikolwiek kwiat,
pod każdym względem jest doskonały,
Anioł Uśmiechu wspaniały i spośród
Wszystkich wyjątkowy, nadaje kolorów światu,
Kwiatom zapachu, Gwiazdom blasku, ciepła słońcu,
I nieważne jak bardzo będzie źle,
Anioł na leprze jutro przynosi nadzieję.
Takiego Anioła widzę w Tobie gdy się śmiejesz,
gdy jesteś szczęśliwa, wówczas nic wspanialszego
na świecie nie ma, mojemu sercu nic więcej poza Tobą nie potrzeba.
Kocham Cię Kituś i sięgam przy Tobie nieba.

6354 wyświetlenia
46 tekstów
1 obserwujący
  • fyrfle

    20 July 2016, 12:33

    Piękny wiersz, nie wiem czy są Anioły, wiem, że są kobiety, też taką mam po prostu dobrą, kochającą, troskliwą, cierpliwą, wybaczającą, pozwalającą się rewnżować tym samym.