Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Aniele Stróżu mój
jak znaleźć Cię mam
jakim imieniem przywołać
Szukam Cię w świetle gwiazd
i na bladej twarzy księżyca
Spod przymkniętych powiek
wypatruję Twojej postaci
w zalegającym wokól mnie mroku
Czy nie widzisz jak
każdej bezsennej nocy
czekam aż mi się objawisz
Jak cichym szelestem skrzydeł
przerwiesz milczenie nocy
Gdzie jesteś i czy kiedyś
pochylisz się nade mną
by obetrzeć te wszystkie
łzy ronione nadaremno
Czy ujmiesz w anielskie dłonie
zaciśnięte w niemocy pięści
i rozprostujesz palce
zdrętwiałe do bólu
Przyjdź do mnie proszę
jeśli trzeba... zamknę oczy
Przyjdź do mnie błagam
ten jeden raz i daj mi poczuć
że nie jestem całkiem sama
I szepnij anielskim głosem
w serce stęsknione nadziei
że Bóg ma na moje życie
jakiś... plan

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących