Menu
Gildia Pióra na Patronite

* MÓJ ANIELE... *

****** ***

ANIELE MÓJ...
który dzielnie kroczysz za mną każdego dnia
i znosisz moje humory...

przycupnij czasem,
odsapnij...

...zatrzymaj MNIE i pokaż,
że jesteś zmęczony
moją szaloną wędrówką...

TOBIE należy się wytchnienie,
ponieważ wykonujesz SYZYFOWĄ PRACĘ każdego dnia,
a czeka CIĘ jeszcze wiele trudu
zanim przekroczę TĘCZĘ
i przejdę na jej DRUGĄ,
LEPSZĄ STRONĘ...

Wtedy usłyszę TWOJĄ NIESKAZITELNĄ PIEŚŃ,
która ukołysze mnie do WIECZNEGO SNU...

****** ***

15 020 wyświetleń
139 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!