Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aniele Boże

Aniele Boże, Stróżu mój
W przyciężkich butach
Koszuli w kratę
z plecakiem dziurawym
spojrzeniem łaskawym
na grani mnie strzeż
ty przecież wiesz
jak miłuję te góry
dla mnie one
jak dla ciebie chmury
bądź mi opoką, ostoją moją
niech bliscy się o mnie nie boją
liną związani
na siebie skazani
kiedy rozstania nadejdzie chwila
niech wspomnień album
czas ci umila
znajdź równie upartego człowieka
co w góry po szczęście ucieka
i prowadź go szczęśliwie
po górskiej niwie. Amen

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!