Menu
Gildia Pióra na Patronite

asteryzm

ani cię dosiąc
ani mieć

kołujesz sam w sobie nieświadomy
nie tylko nad mą biedną głową
ale co gorsza
w innych narządach
ani cię wykląć
ani obłaskawić

powiedzieć o tobie gwiazdo
to za mało
mam za szczupłe słowa by oddać bezmiar
pustej przestrzeni zwartej w twym ciele
ponoć niebieskim

ani cię minąć
ani mieć

pędzisz pędzisz a ja pył
międzyplanetarny znikomy tobie
dla innych mogę być słońcem tlenem
tylko dla ciebie jestem

piątym kołem
wielki mój wozie

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!