Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy

ależ czemu smutne twe oczy ?

zapłakane łzą tęsknoty oczy
na rozdrożu dróg tkwią dziś
z zmokniętym czarnym kotem
zapatrzone w jego smutne ślepia
zamruczał podyrdał ogonem i znikną

tak blisko dziś jestem a tak daleko
cóż to za nicość się wkrada
do pomarańczowej pomarańczy
co za spisek diabeł uprawia
mąci i gwałci czarownicy plany

eh westchnęły piwne oczęta
zatrzepotały rzęsy fioletowe
spod fioletowo-zielonych szkieł
zachłysnęły się suchym powietrzem
wzrok mówi sam za siebie

eh diable nie grzecznie, nie grzecznie.

http://www.youtube.com/watch?v=MNas1pB94dY

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!