Menu
Gildia Pióra na Patronite

A kiedy

A kiedy majem zakwitną kasztany
I słońcem głęboko wejrzysz w moje oczy
Jam onieśmielon i sponiewierany
Wyznam Ci mą miłość, co mnie z Tobą łączy…

A kiedy wiosną matury zagrają
I pytaniami napełnisz po kres me powieki
Jam w pół złamany przepiękną tą bajką
Tobie ofiaruję pieśń naszą na wieki…

A kiedy polami powzrastają trawy
I leżeć będziemy hen na skraju nieba
Jam do skroni Twych ciepłych ustami przyparty
Poproszę Cię o życie, co mi go potrzeba…

I Tobie oddam skrzydła oba złamane
Z poprzedniej miłości okradzione wielce
Ty mi dokleisz siebie już na Amen
oraz pocałunkiem złączysz Twe i moje serce…

03.2013

11 627 wyświetleń
79 tekstów
0 obserwujących
  • SebikB

    18 March 2013, 20:50

    dziękuję...kolorowy ptaszku ;)

  • Papużka

    18 March 2013, 10:46

    Bardzo ładne wersy :))) ...