Menu
Gildia Pióra na Patronite

Akacjowa aleja

Akacjowa aleja
gronem kiści dojrzewa
na pochyłym zakolu
w blasku pereł się płoży

Gwiazdy w cieniu zerkają
na jej wisiory z marzeń
na dostojny koloryt anturażu

Jakiś świerszczyk zaskrzeczał
z patronami namieszał
co to robią za przyjmę
w jeziorze

Co tam świerszczyk niecnota
kiedy gwiazdy pokotem
obgryzają paznokcie przy stawie

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!