Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 December 2019

marazm

a ja czekam,
wśród zgliszczy cyferblatów,
co drwią ze mnie
monochromatycznym chichotem.

księżyce zaszłe
już nie błyszczą
przez niepamięci rolety.

zapach odległy
złośliwie spiskuje
z myśli opętaniem.

w pozie fakira gasnę..
przed zahipnotyzowaną ścianą.

2007r

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • 4 December 2019, 20:14

    Gratulacje. :))

    od onejka
  • giulietka

    4 December 2019, 09:14

    Z cyfrowej prozy życia też można wskrzesić poezję! Ty potrafisz!

    od onejka
  • onejka

    4 December 2019, 08:46

    O rety ! nie zauważyłam. Dzięki Kati :*

  • kati75

    4 December 2019, 08:34

    Gratuluję Onejko:-)

  • 1 December 2019, 17:38

    ale wrzucony dzisiaj...
    czas - kiepski proktolog, któremu każą leczyć serca...

  • 1 December 2019, 11:46

    Śliczne, bardzo i znów smutniaste... :)
    Podpalam od spodu, żeby nie wygasło. :P
    Miłego dnia. :))