Menu
Gildia Pióra na Patronite

Agrestowe igraszki

Agrestowe igraszki

Tak jak półsenne kwiaty wonią ciała dyszą
I nieruchomo stoją wśród pokrzyw szelestu
Obłędne spojrzenia mieszają się z ciszą
A przyszli do ogrodu nazrywać agrestu!

W blasku dnia urody gniazdko sobie wiją
Namiętnością śpiewają na serca polanie
Z kielicha młodości miłość duszkiem piją
Czy agrestu zrywanie zapisali w planie?

A kim jest ta dziewczyna co tak nim dowodzi
Ta co lśni błękitem ubrana w pragnienie
Ta co jego ciało białym sokiem słodzi
W strofie zapisała obłędne wspomnienie


Janina Malicka

4296 wyświetleń
28 tekstów
2 obserwujących
  • Wiesława K.

    24 May 2020, 09:35

    Nieomal przeniosłam się do Agrestowego Ogrodu. Wspomnienia wróciły tej pierwszej cudownej szczeniackiej miłości aż do grobowej deski w tym ogrodzie agrestem przepełnionej...
    Umiesz wzbudzać Janeczko emocje. O! I to jakie!

  • Ewelina K.

    24 May 2020, 06:47

    💕💕💕

  • Bogumiła N.

    23 May 2020, 21:55

    Piękny

  • Justyna P.

    23 May 2020, 15:52

    Dojrzałość piekny wiersz i ja zatęskniłam za młodością i wesołym światem

  • Justyna P.

    23 May 2020, 15:48

    Pieknie Janeczko przeczytałam już wszystkie wiersze co jeden to piękniejszy brawo twórz dla Nas

  • Ewelina K.

    23 May 2020, 15:30

    Brawo Janeczko przenosisz mnie w świat w który ciężko było mi się wybrać 💖💖💖

  • Edyta G.

    23 May 2020, 15:08

    Piękny wiersz, czytając go przeniosłam się wspomnieniami do mich lat młodości. Dziękuję.

  • Anna S.

    21 May 2020, 15:03

    Piękny wiersz przepełniony miłością, brawo dla Autorki