Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przodownicy pracy IV RP

Ach my internetowi wierszokleci
Wirtualni przodownicy pisania:
Sołdki Stachanowce
Nasza poezja razi treścią
Jak Guernice
Legionu Kondor bomby
Piszemy częściej gęściej
Niż na Drezno zrzucały okrucieństwo
Alianckie bombowce
Lecz nie musimy się samobiczować
Kajać bijąc ciężko w piersi
Okazywać teatralnej skruchy
Bo jaka wena taka twórczość
Ano niewybuchy

297 790 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!