Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

a więc jesteś
wskazującym palcem
kreślisz w powietrzu
swój własny alfabet

może gdybym potrafiła
z tych niedopowiedzeń
przemienić się w słowa

w końcu
stałabym się czytelna

spróbowałabym znów
zapisać się w zdania
bez wielkich liter
i nadziei

lecz teraz
współrzędnie złożona
ze złudzeń

czekam

aż wypowiesz mnie na głos

14 060 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących
  • Monika M.

    26 May 2020, 14:48

    Hmm... gdybyś się tak zapisała, pewnie przestałabyś być sobą.
    A ten inny Ktoś nawet by tego nie zauważył...