Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

a wiatr
rozpędzić chciał przedjesienne smutki
porwać liście w dziki szał
zamiast - bezwstydnie -
poderwał kwiatki na mojej sukience

chcąc strącić płatki
barwy ciepłych wspomnień
na szyję zarzucił zziębnięte myśli

zajrzał tęsknotą
w kasztany oczu moich

Sylwia Pryga

40 796 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    14 September 2020, 07:18

    Hehe, nie wiem co to za niecnota, ale do tańca to zawsze, wszędzie...

    od yestem
  • Maciek Zz

    13 September 2020, 21:51

    No co za wiatr - psotnik, a może zalotnik?

  • 13 September 2020, 21:45

    On tylko chciał porwać Cię w tany,
    lecz, widać, nie był to manewr udany. ;)
    Bardzo ładne. :))