Menu
Gildia Pióra na Patronite

czekanie

A świat po prostu niknie
niepowtarzalnie
bezpowrotnie
ileż nadziei wkładam w każdy dzień
by móc nacieszyć się tym co najpiękniejsze
ileż energii wkładam w czekanie
bo czekanie samo w sobie stanowi wartość bez którego nie byłabym w stanie żyć.
a gdy wyobrażam sobie że nie czekam...
na dzwonek końca lekcji
na rosół z kurczaka
na lato pochmurne i hamak
na lepszy dzień
wizytę listonosza
rozmowę z tobą
Nie będę narzekać na bieg czasu
I nie sugeruje nic.
może tylko to, że lubię zielone jabłka, na które czekam do wczesnego lata.

6224 wyświetlenia
72 teksty
5 obserwujących
  • Joanna M

    27 August 2010, 20:33

    Dziękuję za opinię :) pozdrawiam serdecznie :)

  • awatar

    27 August 2010, 20:19

    Ładny temat, pewnie warto nad nim posiedzieć, +

    ,początek przegadany, zaczyna się fajnie od dzwonka
    później niepotrzebne powtórzenie z czekaniem na lato
    i zakończenie ładne