Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

a sierpień
przyturlał się po rżysku złotawo
kołysze do snu łany gdzie czekają
na cierpliwość
dłoni
co miłość rozdzielą o poranku wielką pajdą
ciepłe myśli jak mleko z miodem
lepkie i słodkie

nasz zapach
i te szepty

- więcej -

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    4 August 2020, 19:33

    A dziękuję serdecznie Piotrze, smacznego😉

  • marka

    4 August 2020, 19:04

    Nastrojowy i soczysty wiersz.
    Gratulacje!

  • kati75

    4 August 2020, 07:50

  • Sylwia P.

    4 August 2020, 07:45

    Maba, dziękuję ❤️

  • Sylwia P.

    4 August 2020, 07:44

    Oooo... Uśmiecham się zatem, słonecznie 😊🌻🌻🌻

    od kati75
  • kati75

    4 August 2020, 07:28

    A już myślałam ,że mi podeślesz słonko ...u mnie to samo

  • Sylwia P.

    4 August 2020, 07:27

    A wzajemnie Kati 💚
    U mnie pada... mleko z miodem jak znalazł...

  • kati75

    4 August 2020, 07:20

    miodowe pozdrowienia Sylwia;-)

  • Sylwia P.

    3 August 2020, 22:34

    Dziękuję Maba, a tak mi się jeszcze na dobranoc napisało ;)