Menu
Gildia Pióra na Patronite

A jeżeli ...

A jeżeli,
to jest ten czas, to miejsce,
czy to wystarczy, by osiągnąć
szczęście?
A jeśli,
sobie tego nie uświadomię,
że to jest szczęście
czy ono będzie?
A jeśli,
to tylko złudne wrażenie,
bo po czasie już nim nie jest?
czy to znaczy
że szczęście było tylko
w tym czasie i miejscu?
A jeśli
właściwy czas i miejsce
to tylko przypadek?
A może
jednak to celowe działanie?
A jeśli
czas i miejsce, to tylko
okoliczności sprzyjające?
To, jak to jest z tym
szczęściem?

Inspiracja: Blanka 87, Myśl z dnia 5.02.2022

18 863 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
  • kati75

    6 February 2022, 17:04

    Ze szczęściem jest tak ,jak jest u nas to się go nie widzi i szuka u innych.Czasem gonimy za nim a ono jest na wyciągnięcie dłoni wystarczy dostrzec.Szczęście to dostrzegać małe rzeczy i potrafić się z nich cieszyć.

  • Victoria Angel

    6 February 2022, 16:15

    szczęście dopada wtedy
    jak się cieszysz z małych
    rzeczy umiesz dzielić
    się tym szczęściem
    kiedy ktoś Ci radość
    swoją na języku niesie