Menu
Gildia Pióra na Patronite

Długa droga

A jeśli serce rozwagą zastąpić,
nie krztusić się wpomnieniem,
myślami nie dusić,
A jeśli to drogą - to żmudną i długą

A jeśliby wymienić - bezsilność na miłość
utopię na życie
nie szukając zmyśleń, a siebie szukając
czy wtedy ta droga prostszą mi będzie?

Każdemu sercu, co w piersi kołacze
również sercu drugiemu, co bije dla niego
Niech będzie radą i pokrzepieniem:
To tylko ukojeniem, co w miłości zrodzone.

9355 wyświetleń
77 tekstów
3 obserwujących
  • M44G

    23 September 2013, 21:02

    Bardzo pięknie ujęte w swej prostocie.