Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Ciebie list

A ja ze strachu piszę ten list żałosny
Ze strachu przed słowami składam słowa
Ze strachu przed myślami, za czarne zasłony
milczenia własne myśli przed sobą chowam.

A ja z nadziei piszę ten list zuchwały
Z nadziei, że Ty czasem piszesz list taki
w myślach, które oczy niebieskie skrywały
tak, że i Twój Anioł Stróż się nie domyślił

A ja by pamiętać piszę ten list jak mantrę
By pamiętać Twe włosy, jak młoda trawa
miękkie, gdy kładłem na nich zmęczoną swą głowę
czekając, aż świt okrutny mi Cię skradnie.

A ja by go spalić piszę ten list smutny
By dym splamiony sercem i atramentem
Znalazł Cię pod tymi gwiazdami co w czas dawny
tylko dla nas i rzekł dwa słowa...

993 wyświetlenia
26 tekstów
0 obserwujących
  • jesienna mgła

    28 October 2018, 21:45

    Bardzo mi wpadł w gusta ... Moje klinaty Pozdrawia Anna