Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~A gdybym....~~

A gdybym była tylko snem
Ulotną chwilą której nie ma
Czymś co nieosiągalne tak
Pogodą co się nagle zmienia

Pyłkiem na rzęsach który strącisz
Marzeniem które mija z wiekiem
Zabawką nagle w kąt rzuconą
Lub z nieważności datą lekiem

Odbiciem w lustrze niewidzialnym
Motylem co tak pragnął słońca
Ukrytym kwiatkiem w jakiejś książce
Balladą która nie ma końca

A gdybym była? Nie ty nie wiesz
Bo przecież nic się nie zdarzyło
Ciszą spisany ślad na sercu
Być może nigdy mnie nie było.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Xavier.

    24 June 2014, 19:59

    Śliczne pragnienia serca Agnieszko
    Pozdrawiam miło wieczorem;)

  • Czinka

    24 June 2014, 18:54

    Marzenia, pragnienia ..pięknie wierszem spisane
    pozdrawiam Agnieszko:)

  • Nie płacz Ewcia

    24 June 2014, 18:11

    Lekki wiersz, świetny.

  • misiek45

    24 June 2014, 17:53

    Dziękuję moi mili za Wasze wpisy ,fiszki i zeszyty-miłego wieczorku dla Was :)

  • 24 June 2014, 13:56

    zatrzymałaś na dłuższą chwilę :) ulotnością:)

  • dana1596

    24 June 2014, 13:52

    ...ale może się zdarzyć...trzeba iść dalej, spojrzeć przed siebie...to nie koniec przecież, a początek wciąż

  • krysta

    24 June 2014, 12:56

    Choć smutkiem powiało, to wiersz piękny...
    pozdrawiam Agnieszko :)

  • 24 June 2014, 12:53

    Smutaśny, całkiem do Ciebie niepodobny...
    Ale mi się bardzo podoba. :)
    "A gdybym był młotkowym..." :P
    Pozdrawiam. :)

  • onejka

    24 June 2014, 12:11

    Sentymentalny i trochę smutny ten wiersz... bardzo miło Cię czytać Agnieszko :)

  • Gaia

    24 June 2014, 11:18

    jak sen nocy letniej zdarzają się sobie
    on nie wie że ona i ona też nie wie
    nim świt muśnie źrenice odchodzą od siebie
    by wrócić jak się wraca - po życie

    :)