Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

A gdy się skończy szaleństwo całe
I na ulice znowu wyjdziemy,
To się okaże, czy jeszcze razem,
Jak przez zarazą współ-żyć umiemy…

Czy tak nie będzie, że każdy sobie
I sam ze sobą, i z nikim więcej,
Będzie się umiał podzielić swoim
Poharatanym, lecz szczerym – sercem…

I się zobaczy, czy – gdy bez masek
Wyjdą na miasto ludzie z swych domostw -
- będą umieli żyć tak, jak kiedyś
I … czy ich serca na to pozwolą…

Czy nie zostanie strach razem z lękiem,
Choć niewidoczny, ale wciąż blisko,
Czy odważymy się, by zawalczyć
o to, co ważne – o nasze wszystko…

283 wyświetlenia
2 teksty
0 obserwujących
  • Urszula M. D.

    30 May 2020, 15:35

    Jeszcze będzie ok .❤

    od Dorro