Menu
Gildia Pióra na Patronite

Make-Up

Pan_Pardon

A gdy minie letni zgiełk, gdy zaniknie zła depresja.
Gdy ucieknę już wiem gdzie, lecz nie w mroczną stronę słońca.
Tam odnajdę kogo zechcę, kto zrozumie mnie bez końca.
Kto zobaczy tylko mnie i nie zrobi ze mnie gońca.
Chcesz się bawić??
Masz swój czas, masz też ludzi, niech Cię ciągną.
A gdy już nie sięgniesz gwiazd, pozostanie Ci samotność.
Ile można mówić Tobie, że nie sztuka imprezować.
Że pierw trzeba znaleźć ludzi, którzy ważą gesty, słowa.
I nie ranią tych co kochasz, by zatrzymać Cię dla siebie.
Bo gdy znajdą swe połówki, jak Ty mnie, porzucą Ciebie.
Cóż mam orzec na to wszystko, jesteś "wolna" całym sercem.
Baw się, szalej, pij jak lubisz, make-up nie zakryje cierpień.

13 790 wyświetleń
177 tekstów
60 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!