Menu
Gildia Pióra na Patronite

a co
jeśli
wszystko
to nie obraz
wizja
czy dotyk

a co
jeśli
wszystko
to nic
które ci umyka
zawsze gdzieś
za rogiem spojrzenia

a co
jeśli
wszystko
co możesz dostać
właśnie
spalasz bez końca
i to wszystko
które jest niczym
dla ciebie
dla kogoś kto nawet
nie pomarzył
byłoby
wszystkim

a teraz
niech płonie

niech
wszystko płonie
dookoła
a potem
zbieraj od nowa
do worka z napisem
szczęście
i licz
że te twoje ulubione oczy
ciepłą dłonią
dorzucą do niego
trzy grosze
niczego

4848 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • I.Anna

    15 November 2012, 14:07

    tak to prawda, jak zawsze mnie zachwycają Twoje słowa. Równiez zauważyłam Twoja nieobecność. Życzę, szybkiego odnalezienia muzy .... sobie zresztą tez tego życzę

  • Sheldonia

    15 November 2012, 14:01

    Dziękuję.
    Ja po prostu nie mam weny ostatnio, więc czekam aż coś/ktoś mnie natchnie...:)
    Pozdrawiam i mam nadzieję, że poczekacie.

  • CzerwonaJakKrew

    13 November 2012, 20:01

    Jesteś za dobra...
    A co
    jeśli
    Ciebie czytam
    czuję
    czuję aż
    za bardzo...?
    A co
    jeśli
    zasiałaś
    we mnie
    wątpliwość...?
    A co
    jeśli
    nie mogę
    przestać czytać...?
    A co
    jeśli
    jesteś
    za dobra?

    Idę chyba Ci złożyć pokłon... ;))

  • 12 November 2012, 19:04

    Tak, ostatnia zwrotka magiczna ...

    Ostatnio myślałam, gdzie się podziałaś, Lauro, czy tylko ja Cię tak mijam ...

    Dobrze, że jesteś i jesteś też słowem ...

    Pozdrawiam.

  • katjaa

    12 November 2012, 18:14

    pięknie piszesz, ciągle się zachwycam..

  • Gryska

    12 November 2012, 17:42

    Och, ostatnia zwrotka... Fenomenalne, naprawdę.