Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz z przyszłości/ Wspomnienie Nieszczęśliwego Staruszka

A chciałem mieć dziecko
A chciałem mieć piękną żonę
Chciałem mieć dom
Teraz
Nie mam nic
Zostałem sam
Pośrodku niczego
Czekając na ratunek
Jestem uwięziony we własnej głowie
Moje marzenia ważniejsze są od życia
Szukam w nich tej jedynej
Tej co jej uśmiech był najpiękniejszy
Tej co swoimi oczami oczarowała by każdego
Jakie było jej imię
Boże pomóż…

10 385 wyświetleń
44 teksty
4 obserwujących
  • awatar

    16 August 2010, 18:46

    chodziło Ci o: Alzheimerem ?, taki staruszek zapomina, że trzeba jeść, jak jeść łyżką, jak buty założyć i gdzie mu dziewczyna z młodości w głowie, pozdrawiam

  • Mark1618

    16 August 2010, 14:14

    To jaki twoim zdaniem miałem dać tytuł?
    Wspomnienie Nieszczęśliwego Staruszka z Alzhaimerem?

  • awatar

    16 August 2010, 12:00

    trochę to rozbiegane, chyba nie czujesz tej starości, tej miłości imienia się nie zapomina, jak bóg ma pomóc ?