Menu
Gildia Pióra na Patronite

POŻYCZONY CZAS

Żyjemy w pożyczonym czasie,
Żyjemy w wynajętej chwili,
Choć pomyślimy, może po niewczasie,
Że dobrze żeśmy chociaż nie zbłądzili.

Żyjemy, jakby jutra miało nie być,
Żyjemy chwilą, w którą nie zwątpili.
Chociaż, jak można dziś coś nabyć,
To dobrze byśmy tego nie stracili.

Żyjemy na granicy szczęścia,
Żyjemy chwilą, którą niesie jutro.
Chociaż to nasze życie w częściach,
To żyjmy… byleby nie było smutno.

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    13 November 2012, 16:24

    Dzięki Ewuś. Wracaj, wracaj...
    Pozdrawiam, buziaki.

  • motylek96

    13 November 2012, 12:26

    Joasiu taki do powracania twój wiersz, na dzisiaj

    cieplutko pozdrawiam:)

  • Nutka67

    13 November 2012, 09:10

    Agnieszko, Haniu, bardzo dziękuję.
    Jakoś cieplej się robi na sercu, kiedy się wie, że ktoś czyta moje słowa.
    Dziękuję Wszystkim, którzy przeczytali.

  • czarna mamba

    13 November 2012, 08:48

    za Miska:)fajne:)

  • misiek45

    13 November 2012, 00:20

    Miło tu u Ciebie ,wiersz bardzo optymistyczny i bardzo ładny,muszę tu częściej zaglądac bo warto-pozdrawiam serdecznie na dobranoc:)