Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwa oblicza życia

Życie jest piękne jak letni dzień
Jak słońce jasno świecące na niebie
Życie jak potok wody żywej
Przywracający nadzieję
Życie to deszcz urodzaju
Zsyłający zbawienie na nasze suche dusze
Życie to wiosna i jesień
Początek i koniec wszystkiego

Życie to ciemna noc ogarniająca wszystko
Życie to zimny powiew śmiertelnego wiatru
Zabierający tłące się iskierki nadziei, miłości i wiary
Wiejący grozą i niosący niewiadomą
Życie to skrzydła kruka
Ciemne i kruche zarazem
Życie to rwąca rzeka
Którą ciężko przepłynąć

2401 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
  • marka

    10 June 2012, 17:00

    Ciekawie oddane życie i czas przemijania.
    Gratulacje.

  • cichadusza

    10 June 2012, 14:06

    Piękny wiersz....