Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krolowa Wiosna

zwiad królowej mojej Wiosny podsłuchuje mnie pod oknem
tak tak niech przyjdzie o właściwej porze..
właśnie wtedy kusi mnie najbardziej kolorowymi ustami..
niech przyjdzie marcowa zielona..
młoda lecz kobieta już..
jaką pragnę zawsze..
w jaką pragnę zawsze się zanurzać..
w jakiej kocham czuć się i do jakiej ciągle tęsknię..
tak tak za miesiąc niech obejmie mnie..
niech przytuli.. niech zatopi mnie w swej złotej sukni..
a ja pływać będę w niej..
...i w objęciach jej śnić że wciąż mnie obejmuje..

13 667 wyświetleń
116 tekstów
19 obserwujących
  • Odchłań

    12 March 2012, 20:28

    przyjdź do mnie taki wrześniowy ... taki wyśniony
    przyjdź i kochaj tak jak kocha się we wrześniu
    kochaj tak jak kochać umie tylko mój Pan
    i trwaj przy mnie już niezmiennie
    odganiając demony zła

  • NieBoska

    29 February 2012, 19:21

    i znowu cudnie

  • Odchłań

    29 February 2012, 16:01

    Wyciągnij dłoń Swą silna i smukłą
    dłoń pełną nabożnych pocałunków
    Wyciągnij dłoń Swoją w kierunku mojej twarzy
    i zedrzyj z niej bez litości maskę wstydliwości
    Wyciągnij dłoń Swą silną i smukłą
    w kierunku mojej duszy
    zadając ból
    Otwórz wnętrze mego ciała
    Dla Siebie
    Wyciągnij dłoń Swą silna i pełna ciepła
    i zmaż z mych oczu niepewności łzawej ślad
    Zadając rany
    zmuś dłonie zamknięte do pieszczot cierpliwych
    Wyciągnij dłoń Swoja drogą
    i otwórz wnętrze Mego serca