Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowe serce.

Zrodziła Cię nienawiść,
byś burzył i niszczył,
byś szarpał i ranił,
byś cierpieniem innych
ludzi karmił.

Nienawiść, jednak zapomniała
o tym, że serce posiadasz złote,
i choć ciężko mi będzie, ja to serce
wezmę, we własne ręce.

Pokaże dobre i mocne strony Tobie,
byś zobaczył, że życie inaczej wyglądać może.
Pokocham twe serce, w środku kruchę,
i wpuszczę trochę światła do niego,
by podarować Ci otuchę.
Pokocham takie,
trochę blade,
ciche i złamane.
Zranione serce,
zobaczysz...
Nowym sercem się stanie.

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących
  • _jekatiierina_

    7 January 2016, 21:49

    cieszę się, że moje bazgroły mogą być interesujące dla kogoś. Pozdrawiam ! (:

  • Cris

    7 January 2016, 01:14

    interesujący wiersz...
    :)

  • _jekatiierina_

    6 January 2016, 15:18

    Rachel

  • Testerka8

    6 January 2016, 15:15

    Moja Poetko,
    Ty jesteś w tym momencie otuchą dla mojego serca :') Światłem wypełnione po brzegi! :')