Menu
Gildia Pióra na Patronite

+ Mimo Wszystko +

Znów dół po przebudzeniu, słońce świeci
i nawet moje zwierzaki nie cieszą mnie.
Sama nie wiem po co, ale nie potrafię
tego zmienić, zadręczam się.

Taka ze mnie satanistka, że
metalu ze mnie fanka
i czarne nosze ubranka a tak na prawdę
jestem małą dziewczynką, niedojrzałą,
nieodpowiedzialną i beczącą o byle co,
która jest wrażliwa na ludzką krzywdę
i dręczona przez zło.

Ubzdurałam sobie, że Szatan to
piękny, mroczny, mądry, sprawiedliwy Bóg,
który odrzuca nikczemnych głupców,
żenadę i podłych grzeszników.

A serce moje cierpi, nadzieja
pojawia się i znika, ale mimo wszystko
pomodlę się jeszcze do Niego :

Szatanie, mój panie, spraw by chroniły mnie
czarne wilki, pająki, nietoperze, wszystkie
stworzenia mroku
a w szczególności czarne koty.

I spraw, mój panie Szatanie
by przyjęli mnie do nowej roboty.

Amen.

19 866 wyświetleń
285 tekstów
6 obserwujących
  • No_One_

    23 August 2014, 18:42


    "(...) I spraw, mój panie Szatanie
    by przyjęli mnie do nowej roboty (...)"

    To mnie rozwaliło :D

    No ale Dana ma rację.
    W sumie ile już bylo dyskusji na temat wiary i niewiary.
    Możemy tą siłę ponad człowiekiem nazywać jak chcemy,
    jeśli potrafimy uwierzyć, to dużo znaczy.

  • female cenobite

    22 August 2014, 15:58

    Od rana dużo się zmieniło. Niebo zaszło chmurami, ja trochę pojeździłam i mam szansę jeszcze w innej pracy... nadziejka się pojawiła, potem spacerek z mamusią i zakupki, Behemoth już za nieco ponad miesiąc... może jednak nie będzie źle (?). Pozdrowionka, pani Dano. ;)

  • dana1596

    22 August 2014, 12:58

    jak zwał tak zwał...ważne że modlić się umiesz, ale :) do tej modlitwy jeszcze trochę silnej woli dodaj i ciut wytrwałości w szukaniu :))))