Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wariant oszczędny

Z makrelą przy PSS-owskim talerzu
siedzi turysta
w bufecie i milczy
jego wczasy to udręka
bo każdy grosz liczy

Za Gierka z górniczym medalem
jechał do Bułgarii
a niekiedy na Węgry
wino pić
zacieśniać przyjaźnie i robić handlowe manewry

Jasna cholera
teraz jest na rencie
gdyby miał wypadek w kopalni
to żyłby nie tak biednie

Mewa drze się mu do ucha
że na Śląsk czas wracać
a on jeszcze dwa piwa
i popatrzy jak młodzież
wino leje w gębę...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    9 August 2013, 21:45

    PRLu czar...