Menu
Gildia Pióra na Patronite

Widzę cię

zgarniasz opadłe liście
powoli
pieszczotliwie
z uczuciem
jakby pod twoją dłonią tliło się życie
niczym ogień w lampionie

wzdychasz

drżą ci dłonie
nie z zimna przecież
ani z lęku czy z gniewu
tylko świat wokół jakoś przycichł
i poszarzał
rozmywając kontury obrazu

tak jak kurczy się owoc
gdy mija pełnia jego życia
jeszcze jest
a już ubyło mu w czasie
o którym mówią. że go nie ma

a przecież naznacza godziny dni lata
i pamięć
tych co zostają

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • RozaR

    2 November 2018, 17:08

    Mocno sentymentalne

  • Gaia

    2 November 2018, 07:56

    Być może :)

  • 1 November 2018, 21:43

    ... aż do końca... i jeszcze jeden dzień.
    A potem... potem będzie się działo, oj będzie. ;)
    Dobranoc. :))

  • Gaia

    1 November 2018, 20:04

    Naprawdę nie dzieje się nic... aż do końca
    https://www.youtube.com/watch?v=-qJkAosmEZM

    :)

    Video -qJkAosmEZM
  • one drop for all

    1 November 2018, 03:23

    troche ladne.

    :)

  • 31 October 2018, 21:20

    Widzę, czuję... pamiętam...
    Miłego wieczoru. :))