Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ulica wściekła - z przedmieścia obrazy

Z Garncarskiej
się nie wyrasta
jak ze starych majtek

Ona wciąż pasuje
jak chińska koszulka
naciągnięta na garba

Pod oczami mają fiolet
a w tęczówkach
oznaki przepicia
czerwone jak pierwszy maja
ale nie lekkie jak balony
roześmiane helem
w błękitnej nadziei nieba

(Pamiętam jak pierdyknął Czarnobyl
z przerażeniem na twarzach
siedzieliśmy na klatkach
schodowych
wyszła do nas rozczochrana Ewka z dołu).

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 13 September 2016, 18:21

    Dobrze że nie wiesia ze znaleźnym od jednego z banknotów w domyśle manipulacji słownej ćwierć inteligencji małolatów