Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żegnając się ze swoją Wielką Miłością
nie zapomnij spakować dobrze walizki
pamiętaj aby dobrze wytrzeć kurz z fotografii
posprzątaj nieumyte naczynia w zlewie
wytrzyj brud pod dywanem
problemy wywietrz porządnie jak i cały dom
ale przede wszystkim pamiętaj o parasolce na te deszczowe dni

Opuszczając swoje Jedyne Prawdziwe Szczęście
nie zapomnij wyciągnąć prania z pralki
zabrać bibelotów z sypialni
i szczoteczki z łazienki

Porzucając swoje Piękne Wspomnienie
nie zapomnij wypakować się od razu
wytrzeć kurzy z pamiętników
kupić nowe naboje do pióra
zrobić sobie pierwszy porządny obiad

Rozpoczynając swoją Nową Przygodę Życia
nie ignoruj, proszę, głosu rozsądku

7357 wyświetleń
82 teksty
7 obserwujących
  • No_One_

    27 August 2014, 01:29


    Wiersz na plus. Płynnie się czyta.