Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co kraj to obyczaj :-)

Za przyczyną medialnej fali hejtu poniżającej Polaków w wielu krajach uznałem że nastał czas by opisać to zjawisko. Temat wydaje się niezwykle rozwojowy oraz godny badań naukowych.

Łajdactwo rosyjskie jest rubaszne
głupawe i pewne siebie
stosowne wielkiemu imperium

Łajdactwo francuskie jest kąśliwe
w gromadzie najczęściej tudzież zza pleców
plują za to celnie po czym zmieniają temat

Łajdactwo Angielskie leży na półkach
w archiwach strzeżone
nie wypada pokazywać

Łajdactwo Niemieckie ma poczucie winy
Więc jest ostrożne szybko prostuje tłumaczy
Lecz gdy już może - pruskim idzie butem

Łajdactwo Żydowskie jest najprzedniejsze i nie do obrony
Wywraca kota ogonem w oczy się śmieje
W kłamstwie wieczorne zażywa kąpiele

76 536 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!