Menu
Gildia Pióra na Patronite

akwarela dla ciebie

zapomniałam
twojej duszy odcienie
przez te lata bez ciebie
i tylko twoje ręce
śnią mi się wciąż takie młode

uczyłeś mnie ile barw
może mieć w sobie zieleń

że dumna akwamaryna nie odda odcieni morza
a błękit nawet królewski nie może równać się z niebem

utleniły się pod powiekami
dziecięcych obrazów kontury
a przecież ty jeden wierzyłeś
że nigdy cię nie zawiodę

mojemu Ojcu

137 938 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 3 July 2016, 11:25

    Barwy są w Tobie
    Dostałaś je w prezencie urodzinowym
    Przekażesz je dalej

    Dzięki takim ludziom świat nie jest czarno-biały.
    Miłego dnia Madź. :))

  • mill

    28 June 2016, 16:37

    ...piękny :)....

  • giulietka

    24 June 2016, 10:23

    Ja także, Ewo, wierzę, myślę, że to ważny i cenny gest dziecka, które już inaczej swojej miłości nie może okazać.

  • 24 June 2016, 10:20

    Ja wierzę w Świętych Obcowanie.Podarowałam
    mojemu Ojcu modlitwę i zapaliłam znicz.

  • giulietka

    24 June 2016, 10:08

    Tak, chociaż... "lat minionych, dni minionych żadne modły już nie cofną"... dziękuję.

  • 24 June 2016, 10:04

    Cudowny wizerunek Ojca! Tylko pozazdrościć

  • giulietka

    24 June 2016, 09:54

    dzięki, Dziewczyny, to ja lecę zajrzeć do Was;)

  • onejka

    23 June 2016, 21:29

    Tylko przycupnę i się pozachwycam
    :):)

  • Emilia Szumiło

    23 June 2016, 16:14

    pięknie namalowany słowami obraz

  • giulietka

    23 June 2016, 13:08

    Dziękuję M., ja te skrzydła i ten uśmiech czuję wciąż blisko siebie.

    Elu, te wspomnienia mają wiele kolorów i odcieni, dziękuję, że zajrzałaś.