Menu
Gildia Pióra na Patronite

"zapadła ciemność ..."

zapadła ciemność
w lęku mej duszy
zniknęły cienie
posępnych latarni
gdzieś tam w oddali
piorun potężny
rozświetlił drogę
pełną kamieni

czy to mego życia
ścieżka ciernista ?

a może znak
że czas jeszcze ją zmienić ?

noc z dniem
wciąż walkę toczy
nie umiem zasnąć
z myśli gonitwami

patrząc za okno
na księżyca poświatę
pytania zadaję
nie słysząc odpowiedzi

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • aloya

    26 April 2012, 09:25

    Piękny wiersz. A odpowiedź ukryta jest w głębi duszy.

  • agniecha1383

    26 April 2012, 07:27

    B.ładny...melancholia wkrada się w serce?...pozdrawiam