Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Za oknem słońce a w sercu pustka
Zmrożone smutkiem w ciszy uśpione
Dni co minęły radością znaczone
Schować bym chciała i zamknąć w dłonie

Niech wiatr od morza smutek rozwieje
Niech da nadziei ku sercu wolną drogę
By dzień po dniu jak rzeka po mej twarzy
Nie spływały goryczy jak perły łzy słone

By już nie było wiecznej tęsknoty
Za tym co było i nie wróci już
By dziś me niebo z piekłem skłócone
Zamiast kamieni na drodze miało płatki róż

Ostatnie słowo...ból i niemy krzyk
Jak spacer nad przepaścią na krawędzi snu
Chcę dziś zapomnieć i iść drogą jasną
By z serca wyrzucić kolce zwiędłych róż

Ulenka5

11 085 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!