Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanucimy melodię przystrojoną w Twe słowa
jak przy pięknej piosence zatańczymy bez słów.
I będziemy wirować, tak po prostu, od nowa
zakochując się w Tobie raz kolejny i znów.

Ty nas wszystkich prowadzisz i rozumiesz. Owładniesz.
Będziesz przy nas już zawsze, choć nie widać Cię- brzmisz.
I rozbrzmiewa Twe słowo, takie piękne i trafne,
Tyś jak piękna jutrzenka, świecisz dla nas i lśnisz.

O Poezjo! O Matko! Jakże piękne Twe słowa,
pokrzepiają, tłumaczą i wzruszają, i rwą!
Tak jak zawsze przy Tobie zatracimy się w słowie,
Boś Ty prawdą przepiękną, której głupiec się zląkł.

1738 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!