Menu
Gildia Pióra na Patronite

wieczorna melancholia

zanucę piosenkę
pod niebem z gwiazd
a w niej pytanie

czy to kochanie ?

z rękami w kieszeni
chłodem owiewany
zanucę te słowa
w cieniu latarni

czy to miłość ?

nikt nie usłyszy
mego cichego nucenia
gdy oczy wzniosę
ku niebu czarnemu
melodię nagle przerwę w połowie

świt to już
a może oczu mych mamienie ?

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!