Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pora sucha

za nami zielona traw nieskończoność
i zmarszczki babiego lata
wplata już w wianki los misternie

modlimy się wciąż o deszcz
zamiast iść szukać studni

zapominając w szarości o ogrodach
pielęgnujemy w nas ciernie

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 8 July 2013, 08:45

    piękne - pozdrawiam Madziu :)

  • 6 July 2013, 16:15

    Leniwie czekamy na cud, zamiast poszukać go w nas samych...
    A wystarczy czasem choćby kropla...
    Pozdrawiam. :)

  • Adnachiel

    25 June 2013, 18:25

    zapominając w szarości o ogrodach
    pielęgnujemy w nas ciernie

    To chyba dlatego, że inni nie pozwalają nam nie pamiętać.

    A wiersz jak zawsze przepiękny.

  • giulietka

    23 June 2013, 19:03

    Aniu, Miminko, Perl... dziękuję.
    To ogromna przyjemność spotykać Was tutaj.
    Pozdrawiam ciepło.

  • 23 June 2013, 13:20

    ciernie....chyba mają jakieś SPA...Pozdrawiam ciepło:)

  • Pechowa_

    23 June 2013, 11:08

    modlimy się wciąż o deszcz
    zamiast iść szukać studni

    Wspaniały wiersz... :)