Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczekiwanie

Czekam…
Serce bije, coraz szybciej,
wiatr rozwiewa myśli,
puste kartki nie zapisane jeszcze
żółkną pod wpływem
mijającego czasu.

Jeszcze ostatni oddech nadziei
podtrzymuje trwanie
w teraźniejszości.

Za mniej jak piętnaście minut.
Czy ocalę iskrę gasnącej miłości?
Coś się zbliża...Jest już, tuż, tuż.

Kilkanaście minut niecierpliwości paraliżuje
każdy kłębek nerwu.

Już czas.

Została chwila.
Stop!
Zatrzymał się zegar życia.
Nowo narodzeni
na przekór śmierci, złączeni na wieki.

Pożółkłe kartki rozwiał wiatr.

27 408 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • misiek45

    27 August 2012, 20:45

    Zbyt szybko upłynął czas w Twoim wierszu i zatrzymał się..nagle....-pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnego wieczoru

  • aloya

    27 August 2012, 09:37

    Dziękuję Maju. Pozdrawiam milutko:))

  • Insomniaa

    27 August 2012, 09:27

    uwielbiam ostatnią zwrotkę.