Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kołysnaka

Zamknij oczka swe,
jutro przyjdzie nowy dzień.
W melodie w słuchaj się,
poniesie Cię w głąb zmysłów tych.
Otulę cię wyobraźnią,
wprowadzę w arkadi raj.
Poniosę po wyżynach szczęścia,
poczujesz tam ciepły wiatr.
Zapale światło do naszych serc,
zobaczysz piekno porwistych rzek.
Uchyle nieba, ukradnę bukiet gwiazd.
To wszystko w darze,
pragnę ci dać.
Z a m k n i j o c z k a swe.
S p ó j r z na obraz treści mej.
W c z u j się w kolory tamtych chwil,
no i już ś p i j.
P I Ę K N I E Ś P I J.

2233 wyświetlenia
43 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!