Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Skrzydlatego!

Zamiast nauczyć miłości
Wedle ich powinności
Znaleźli nasze słabości
I sprawili przykrości

Zamiast nauczyć miłości
Pokazali szlak samotności
Otulili szalem boleści
Otruli gazem dwulicowości

Amor, Eros, miłości aniołowie
Czy jak tam kto ich sobie zowie
Pastiszując Tuwima z krzykiem na całą chałupę
Oznajmiam już im: Całujcie mnie wszyscy w .... !

4986 wyświetleń
60 tekstów
14 obserwujących
  • Voyage

    12 January 2013, 11:23

    Dobre ! ;)

  • Free_thinker

    8 January 2013, 23:19

    Dziękuję i również pozdrawiam ;)

  • 8 January 2013, 23:18

    Hehehe:)

    Bardzo dobry wiersz:)

    Pozdrawiam miluśko:)