Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnia droga

Zakorzenieni w podniebnych marzeniach
Szukamy prawdy i drogi ucieczki
Nie chcemy spotkać samych siebie..

Ból i cierpienie zatrzymuje nas na chwil kilka
By złapać oddech… poczuć nadzieje
wśród ran zadanych przez wroga.
By ocalić swe życie oddajemy pocieszenie.

Ostatkiem sił zmieniamy kierunek pędzącej wskazówki życia
Czas wymierza ostatnie spotkanie z niepojętą prawdą..
Świadomość twa nie istnieje…
ktoś inny przejmuje jej władze.

Ciemność powoli przykrywa nieodkryty dotąd świat
Twym oczą ukazuje się zwierciadło ludzkości istnienia...
Tylko ty możesz odpowiedzieć czy to twój stwórca
Czy śmierć wiecznego potępienia.

Twoim celem była zagłada
Nie obchodziły cię innych uczucia.

Gratuluje udało ci się mnie zniszczyć
Myślałam że jestem silniejsza.

Zemsta powoduje że serce i dusza są martwe
Dlatego modle się by życie ukazało ci prawdę.
Nauczyło odpowiedzialności za głupotę

By w długiej wędrówce naszego istnienia
Za wytrwałego przewodnika
Podarowało ci twoje lustrzane odbicie.

321 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!